20.6.2017. 19:15
0
U Orebiću su Bosanci rado viđeni gosti, i ove godine pristupačne cijene smještaja
Patria
Patria
Patria
Jedno od omiljenih mjesta na Jadranu za mnoge Bosance i Hercegovce je Orebić na Pelješcu. Nalazi se na Pelješkom kanalu nasuprot otoka Korčula te je s njim povezan trajektom gdje stižete za samo 15 minuta. Orebić pruža idealnu netaknutu prirodu i duge pješčane plaže i brojne uvale s kristalno čistim morem, piše agencija Patria.

U ponudi su različite vrste smještaja od malih porodičnih hotela, ekskluzivnih privatnih vila do pristupačnih soba u privatnim kućama za kojim je i najveća potražnja.  

Već godinama goste iz BiH dočekuje i doktor Slavenko Žerajić, a kako kaže, raduje im se i ove godine. Poručuje da su i cijene ostale pristupačne pa je tako smještaj po osobi u apartmanu 15 eura.   

Do glavne gradske plaže prošetat ćete 200 metara, a u neposrednoj blizini su i prodavnica, ambulanta kao i restorani, kafići, taverne sa vrhunskom uslugom i brojnim specijalitetima.

Oni željni avantura mogu isprobati brojne sportove na vodi, a one koje zanima historija uživat će u obilasku autentičnih spomenika kao što su franjevački samostan, zgrada Općine pelješkog pomorskog društva, pristanište brodova, Pomorski muzej...

Ono u čemu će sigurno svi uživati na svom godišnjem odmoru su zdravi morski zrak, čista voda i prelijepi zalasci sunca.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.