25.3.2019. 22:14
1
Nema više obilazaka bordela, čak se i prostitutke slažu sa tim
Od 2020. godine turisti koji budu posjećivali Amsterdam neće više moći sa turističkim vodičem da posjete kvart Crvenih fenjera.

Nova zakonska regulativa stupiće na snagu od 1. januara 2020. godine i imaće za cilj da zaštiti čuvenu četvrt od prevelikog broja turista.

Iako je ova oblast poznata po legalnoj prostituciji u njoj takođe žive i stanovnici Amstedama koji više ne mogu da trpe pijane turiste u velikom broju.

Sve ture u ovom dijelu grada biće ukinute, a sa ovim su se složile i seksualne radnice od kojih više od 80 odsto kaže da su ovakvi turisti loši za njihov biznis.

Dok se neke ture zaista osvrću na historiju seks-turizma, dotle da su vodiči neke bivše prostitutke, zamjenik gradonačelnika Udo Kok smatra da „više nije prikladno gledati prostitutke kao turističku atrakciju“, prenio je B92.


(Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.