19.5.2021. 12:16
0
Nacionalnom parku Una nagrada "Zvijezda turizma BiH"
Javno preduzeće "Nacionalni park Una" dobitnik je nagrade "Zvijezda turizma BiH za 2020. godinu", koju dodijeljuje Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine u kategoriji organizacije za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

- Ponosni smo zbog ovog priznanja i doživljavamo ga kao potvrdu entuzijazma, predanog rada, velikih nastojanja i reprezentativnih postignuća u relativno kratkom vremenskom periodu. Također, ovo nam je i još jedan podstrek da nastavimo istrajno, predano i neumorno raditi na razvoju našeg Nacionalnog parka Una. Ogromna zahvalnost Privrednoj komori Federacije BiH, koja je prepoznala ono što činimo za razvoj turizma u Unsko-sanskom kantonu - kazao je direktor JP "Nacionalni park Una" Amarildo Mulić.

Nagrada Federalne privredne komore je uz sve uspješno realizirane aktivnosti u posljednje vrijeme, okarakterizirana i kao optimistčna najava predstojeće turističke sezone.

 - Mi smo morali biti zadovoljni prošlogodišnjim brojkama, jer nas je u jeku pandemije koronavirusa posjetilo više od 51. 000 turista. Ovogodišnji indikatori interesa za posjetu Nacionalnom parku Una pokazuju da bi ta brojka trebala biti veća za oko 20 posto, što bi zaista bio veliki uspjeh - dodao je direktor Mulić.

Nedavno je u Nacionalnom parku Una asfaltirano više od pet kilometara putne dionice do najatraktivnije destinacije Štrbačkog buka, što će značajno unaprijediti ponudu i turistički ugođaj. Realizirana je i velika akcija čišćenja i uređivanja "Samo malo dobre volje", a nizom dešavanja je obilježen i 17. maj - Dan rijeke Une.

(Fena)

UnaNagrada
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.