2.6.2021. 22:20
0
EU želi obnoviti evropsko područje putovanja nakon restrikcija
Evropska unija želi obnoviti evropsko područje putovanja bez provjere ličnih dokumenata nakon što su restrikcije koronavirusa izvršile pritisak na turizam, putovanja i poslovanje u cijelom bloku.

Zonu putovanja čini 26 zemalja: 22 države EU plus Island, Lihtenštajn, Norveška i Švicarska. Obično se ljudi i roba slobodno kreću između ovih zemalja bez granične provjere, prenosi AP.

Ali ograničenja koja je nametnula vlada protiv koronavirusa koče slobodno kretanje. To je povrh ostalih mjera koje su neke zemlje uvele kako bi ograničile migraciju i suprotstavile se ekstremističkim napadima.

Plan EU je pojačati kontrolu vanjskih granica, te policijsku i sigurnosnu saradnju. Komisija EU kaže da bi bolji nadzor nad načinom na koji države upravljaju svojim granicama pomogao u izgradnji povjerenja.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.