10.8.2021. 16:02
0
Talijanska ostrva postaju mjesta "seksualnog hodočašća"
Oni su netaknuti, divlji i izuzetno vrući - i to ne samo zbog visoke temperature i zapanjujućeg vulkanskog pejzaža sa stalnim malim erupcijama.

Stromboli i Filicudi, dva prekrasna ostrva u eolskom arhipelagu na Siciliji, neki vjeruju da imaju magične, afrodizijačke moći idealne za one koji traže - ili očajnički pokušavaju da se oporave - zanos strastvenih noći. Zbog toga su često poznati kao "atoli plodnosti".


Tople termalne vode otoka, spektakularni ožiljci toka lave, njegove intrigantne špilje i misteriozno cvijeće smatraju se "orgazmičnim" koktelom koji očigledno uzbuđuje ljude. Kaže se da se mladenci koji žude za djetetom ovdje okupljaju iz cijelog svijeta, dok mlade žene koje se nadaju da će pronaći muškarca kako izgovara tihe molitve ispred čudnih morskih gomila koje se dižu u zrak poput ... pa, shvaćate ideja.


Za Stromboli, jedan od najaktivnijih svjetskih vulkana, kaže se da je najafrodizijak ostrva. To može biti pomalo uznemirujuće, čak i ako vaš um nije usmjeren na tjelesnije poslove. Česte su erupcije, svakih 15 -ak minuta, sa zadimljenim topovskim udarima od kojih tlo tutnji i srca lupaju.

Bokovi vulkana su šareni od žutog, crvenog, narandžastog, crnog i zelenog pijeska i stijena prekrivenih ružičastim cvjetovima. Nekadašnji tokovi lave zapalili su ogromne ožiljke na pejzažu koji su poznati kao "sciare".


(Amer Mujezinović)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.