20.8.2021. 14:57
0
Taj Mahal se ponovo otvara za noćne posjete
Vlasti u sjevernoj indijskoj državi Uttar Pradesh ponovno će otvoriti kultni spomenik ljubavi Taj Mahal za noćne posjete turista, rekli su danas dužnosnici.

- Noćne posjete Taj Mahala od sada će biti dostupne turistima - rekao je dužnosnik zadužen za spomenik te otkrio da će noćne posjete biti dostupne tri dana i u tri termina, javlja Xinhua. 

Taj Mahal će biti otvoren 21., 23. i 24. augusta. Zbog epidemioloških mjera uvedenih zbog koronavirusa, bit će dostupna samo tri termina za posjete.

Zvaničnici su rekli da će za svaki od ovih termina biti dopušteno 50 turista prema smjernicama Vrhovnog suda zemlje.

Ova odluka je dio popuštanja mjera uvedenih zbog koronavirusa i korak prema oživljavanju turističkog sektora u državi.

Noćne posjete Taj Mahalu obustavljene su 17. marta prošle godine tokom prvog lockdowna. Taj Mahal jedna je od vodećih svjetskih turističkih atrakcija.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.