13.8.2022. 18:14
2
Djevojka živi u automobilu kako ne bi plaćala stanarinu: Namjerava kupiti kombi i od njega napraviti dom
Amerikanka Nikita Crump odlučila je preseliti se u svoj automobil nakon što više nije mogla plaćati stanarinu.

Sada je uštedila za kombi i planira ga uskoro urediti za stanovanje. Ugovor o najmu ne želi više potpisivati…

Nikita Crump (31) svakodnevno objavljuje videozapise o životu u automobilu. Već dvije godine živi tako kako bi uštedila novac i izbjegla dugove, a nakon 1.000 dana spavanja u autu uštedjela je dovoljno novca da kupi kombi.

Posljednjih godina život u mobilnoj kući postao je sve više privlačan milenijalcima koji preferiraju nomadski način života, prenosi Tuzlanski.ba.

Međutim, Nikita kaže da je život u Hondi daleko od glamuroznog. Preselila se u vozilo u novembru 2019. nakon što je imala problema s plaćanjem kirije za sobu u kući koju je dijelila s cimerima u Sacramentu u Kaliforniji, dok je radila dva posla. Mnogi su posljednjih godina ostali bez smještaja, uglavnom zbog visokih troškova života. Naprimjer, u januaru 2020. godine, oko pola miliona Amerikanaca suočavalo se s beskućništvom, prema izvještaju Nacionalne alijanse za suzbijanje beskućništva iz 2021. U njenom slučaju, kako sama kaže, često je morala preskakati i obroke kako bi platila stanarinu.

- Počela sam živjeti od plate do plate i svakodnevno sam pod stresom zbog svoje kreditne kartice ili minusa na tekućem računu,rekla je. Tako je u novembru 2019. godine Crump na društvenim mrežama objavila da je obavijestila svog stanodavca i da se seli u auto. U početku je Crump rekla da nije stekla mnogo pratitelja. Ali kada je otvorila TikTok stranicu tokom pandemije COVID-19 i počela objavljivati sve o preprekama s kojima se suočavala, poput mjesta za tuširanje i parkiranja, njena publika je porasla.

Nikitina TikTok stranica sada ima milion pratilaca dok njen YouTube kanal ima publiku od preko 73.500 pratilaca i sadrži duže vlogove, renoviranja i videozapise sa savjetima. Ima i Instagram na kojem ima 122.000 pratilaca. TikTokerica je rekla da je od januara 2021. počela zarađivati dovoljno novca da živi kao kreatorica sadržaja s punim radnim vremenom. Crump rekla je da generiše prihod kroz preglede i streamove na društvenim mrežama. Njezini zapisi pokazuju praktične načine za rješavanje izazova života u automobilu.


(Admir O.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.