4.1.2023. 14:52
1
Ljekar iz SAD namjerno odvezao auto s djecom i ženom preko ruba litice
Vozač Tesle koji je u ponedjeljak pao s litice u Kaliforniji visoke 75 metara danas je uhapšen, nakon što je lokalna policija objavila da ga sumnjiče kako je auto preko ruba litice usmjerio namjerno. U autu su u trenutku pada bili njegova žena i dvoje male djece.

Istražuje se autopilot

Dharmesh Patel, 41-godišnji ljekar iz Pasadene, bit će optužen za pokušaj ubistva i zlostavljanje djece nakon što izađe iz bolnice, stoji u saopćenju kalifornijske policije.

“Istražitelji su cijelu noć ispitivali svjedoke i prikupljali dokaze s mjesta nesreće. Na temelju prikupljenih dokaza istražitelji vjeruju da je ovaj incident bio namjeran”, rekla je policija u saopćenju.

Patel, njegova supruga Neha i njihova djeca, 7-godišnja djevojčica i 4-godišnji dječak, čudom su preživjeli pad s opasnog dijela autoceste Pacific Coast, poznatog kao Đavolji tobogan, oko 10,50 u ponedjeljak. Vozilo se nekoliko puta prevrnulo prije nego što je stalo na kotačima.

Patel je inače radiolog u medicinskom centru Providence Holy Cross u području Mission Hills u Los Angelesu, izvijestio je KABC.

“Providence Holy Cross Medical Center duboko je ožalošćen saznanjem za incident u koji su bili uključeni jedan od naših ljekara i njegova porodica. Iznimno smo zahvalni što nije bilo ozbiljnih povreda”, rekli su iz bolnice u saopćenju objavljenom u utorak.

Apsolutno čudo

Istražitelji još nisu utvrdili u kojem je načinu vožnje bio Tesla, odnosno je li bio na autopilotu ili ne, iako ne vjeruju da je to pridonijelo nesreći.

Nekoliko susjeda Patelovih bilo je šokirano kada su čuli za nesreću i hapšenje.

“Oni su idealni susjedi. Činilo se da su odlično proveli odmor, otišli su vidjeti roditelje”, rekla je Sarah Walker za KABC. Susjeda Heather H. izjavila je za lokalne medije da se radi o paru “divnih ljudi”.

Isprva je bilo saopćeno da su članovi porodice u kritičnom stanju, no kada su spasioci došli do njih, svi su bili budni.

“Na tom su mjestu stalno nesreće, automobili često slijeću preko ruba litice, a putnici nikad ne prežive. Ovo je bilo apsolutno čudo”, rekao je u ponedjeljak Brian Pottenger, zapovjednik lokalnih vatrogasaca.


(Admir O.)

AutoPad
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.