19.1.2024. 18:04
0
Aegean Airlines ponovo uvodi liniju Atina - Sarajevo
Grčka aviokompanija Aegean Airlines pokreće letove na relaciji Atina-Sarajevo ponovo nakon pet godina. Letovi će početi 1. juna i sabraćat će dva puta sedmično.

Kako navodi portal Ex-Yu Aviation News, Aegean je posljednji put održavao neprekidne operacije između dva grada 2019. Ruta je prekinuta prije pandemije koronavirusa.

Aegean je prošle godine uveo letove Atina – Skoplje – Sarajevo s pravom pete slobode između Skoplja i Sarajeva (peta sloboda zraka je pravo ili privilegija, u pogledu redovnih međunarodnih zračnih usluga, koje jedna država daje drugoj državi da na teritoriji prve države obustavi i preuzme na sebe saobraćaj koji dolazi iz ili je namijenjen za treću državu). Međutim, ova usluga nije pogodna za putnike koji dolaze iz Sarajeva koji putuju za Atinu sa više od šest sati čekanja u Skoplju.

Ruta će se nastaviti i tokom ljeta, s tim da je vrijeme presjedanja u Skoplju smanjeno na tri sata na izlaznom sektoru.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.