21.7.2024. 13:47
2
Otišla na Tajland i ostala zaglavljena, ne daju joj natrag: Pazite da se ovo ne dogodi i vama
Putnica je zaglavila na tajlandskom aerodromu zbog male poderotine na pasošu i i sad se ne može vratiti kući u London. Rosie Viscomi (27) na otok Koh Phangan stigla je još u aprilu kako bi učila o jogi, a kući se planirala vratiti početkom jula. Rezervirala je let, stigla u zračnu luku Suvarnabhumi i izašla u suzama, prenosi Daily Mail.

Naime, Viscomi je rečeno da se zbog poderotine od jednog centimetra na stranici putovnice gdje se nalazi fotografija ne može ukrcati na avion. Nadalje joj je rečeno da joj je istekla viza i da je u zemlji ilegalno iako ju je produžila samo nekoliko dana ranije.

Izbezumljena i u strahu od hapšenja, obraća se britanskoj ambasadi da bi je sigurno vratili kući no taj proces stoji stotine funti.

- Do sad nisam imala problema s putovanjem. Imala sam tu poderotinu i kad sam došla u zemlju, nisam sigurna je li se proširila. S tim istim pasošem putovala sam u Ameriku i na Jamajku gdje je sve prošlo bez problema - rekla je turistica.

Propustila je let koji je stajao 370 funti, podnijela je zahtjev za hitne dokumente i trenutno joj je jedina briga kako će se vratiti kući.

- Nemam više novca jer nisam računala na ovaj dodatni trošak. Iz imigracijske službe kažu da bi mi mogli naplatiti dodatnih 320 funti pored cijene leta jer sam prekoračila vizu - tvrdi Viscomi.

S obzirom na to da je morala otići na granicu s Kambodžom kako bi produžila vizu, mislila je da ima potrebne papire. U zračnoj luci rečeno joj je kako su žigovi pogrešni te da je u zemlji ilegalno. Glasnogovornik IndiGo Airlinesa rekao je da se strana državljanka nije mogla ukrcati na let zbog oštećene putovnice.

(Sead M.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.