23.10.2015. 18:16
0
Kosovo: Jake policijske snage obezbjeđuju zgradu Skupštine u Prištini
Nekoliko desetina opozicionih aktivista okupilo se ispred Skupštine Kosova, a jake policijske snage su okružile zgradu Skupštine.

Aktivisti povremeno uzvikuju "Stop Zajednici".

U Skupštini je u toku sastanak Predsjedništva Skupštine i očekuje se nastavak sjednice, koja je na samom početku prekinuta pošto je opozicija ponovo bacila suzavac. Predsjednik Skupštine, Kadri Veseli je zbog toga pozvao na pauzu od sat vremena te pozvao opozicione poslanike na razgovor, što su oni odbili.

Sjednica je, inače, počela sa 45 minuta zakašnjenja zbog suzavca, koji je opozicija oko 15:15 sati bacila ispred kancelarije predsjednika Skupštine, Kadri Veselija.

Predsjedništvo Skupštine je za danas u 16 sati zakazalo nastavak plenarne sjednice, prekinute prošle nedjelje nakon što je opozicija bacila suzavac u salu. To je bio drugi put da se sjednica prekida zbog upotrebe suzavca.

Opozicija već mjesec dana blokira rad Skupštine i traži da se povuku Sporazumi o Zajednici opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

(Anadolija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.