8.11.2015. 21:46
0
Šampanjac za Karamarka čeka ponoć
U izbornom taboru Domoljubne koalicije, koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) sve je uzbuljivije nakon danas održanih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Kako se bliži 22 sata simpatizeri ove koalicije su sve veseliji, a među njima je i 78-godišnji Josip Horvat koji je za ponoć pripremio šampanjac za, kako kaže, "Tomislava Karamarka, novog premijera Hrvatske".

“Ne sumnjam da ćemo pobijediti na ovim izborima. Nije nimalo lako, moram priznati. Zato ovaj šampanjac nećemo otvoriti u 22 sata, nego u ponoć kada će situacija biti potpuno jasna. Neće nam biti potreban niko da formiramo koaliciju, uvjeren sam u to. Simpatizer sam HDZ-a od njegovog osnutka i znam da ove izlazne ankete nisu tačne. Večeras ćemo da slavimo novu vlast u Hrvatskoj, a samim tim i bolje dane koji su pred nama”, kaže Horvat.

Na doček izbornih rezultata Horvat je došao sa bocom šampanjca koju je oblijepio simoblima Hrvatske i na kojoj je slika lidera HDZ-a i Domoljubne koalicije. Sa svojim društvom ovaj vitalni starac se veseli i pleše, očekujući izbornu pobjedu njegove političke opcije.

Što je bliže vrijeme objavljivanja prvi preliminarnih rezultata parlamentarnih izbora u Hrvatskoj od Državnog izbornog povjerenstva, u Kongersnoj sali na Zagrebačkom velesajmu je sve veselije. Simpatizeri i članovi Domoljubne koalicije plešu uz muziku koju uživo izvode tamburaši, klape i drugi muzičari.

U VIP dijelu lideri, funkcioneri i članovi Domoljubne koalicije analiziraju informacije koje dolaze sa terena. Iako ne žele otvoreno reći kakve vijesti stižu, tvrde da imaju razloga za optimizam.

Prema izlaznim anketama koje su objavljene iza 19 sati, Domoljubna koalicija bi u novom sazivu Hrvatskog sabora trebala imati 57 mandata, a glavni konkurent koalicija Hrvatska raste 56. MOST, lista nezavinih kandidata, osvojila bi 17, pa se očekuje da će se za njihovu naklonost nakon izbora boriti dvije najjače političke opcije u Hrvatskoj.

(Anadolija)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.