23.11.2015. 13:40
0
Prebio konja pa dobio pola godine zatvora
Muškarac čiji su inicijali S.M. iz sela Dobra Voda kod Jagodine osuđen je na šest mjeseci zatvora, uslovno na tri godine, zbog teškog zlostavljanja konja u centru Jagodine.

Sudija Osnovnog suda u Jagodini Jasmina Tašković rekla je, saopštavajući presudu, da je S.M. proglašen krivim za krivično djelo ubijanje i zlostavljanje životinja. 

Incident se dogodio 17. decembra prošle godine, kada je iznemogla životinja, vukući kola, pala i više nije mogla da ustane, prenose beogradski mediji.

Okrivljeni je nesrećnog konja šutirao i tukao tjerajući ga da ustane, a, budući da životinja nije mogla da ustane i da se to dešavalo u glavnoj ulici u Jagodini, došlo je do saobraćajnog kolapsa u tom gradu.

Na intervenciju policije konj je zbrinut u Veterinarskoj stanici, a poslije nekoliko dana je vraćen vlasniku iz Končareva.

Predsjednik Udruženja za zaštitu životinja ARGOS Inda Marjanović rekla je da postoji kupac koji bi konju omogućio ljepši život, ali da udruženje ne može da sazna gdje se konj nalazi.

Marjanović je objasnila da, iako sadašnji vlasnik tvrdi da je konj kod njega i na sigurnom, ARGOS ima informaciju da je prodat, za sada, nepoznatom kupcu.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.