6.4.2016. 22:06
0
Još jedan slučaj zelenašenja: Dao 20 000 eura na kamatu?
Crnogorska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv H.Ć. (52) iz iz Dečana na Kosovu, nastanjenog u Ulcinju zbog sumnje da se bavio zelenaštvom, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je policija u okviru obavještajnog projekta "Loan" realizovala 18. akciju pod nazivom "Kopča" čiji je cilj otkrivanje i suzbijanje zelenaštva.

"Sumnja se da je H.Ć. počinio krivično djelo zelenaštvo tako što je početkom 2007. godine V.Lj. iz Ulcinja dao 20.000 eura na tzv. zelenašku kamatu od 20 odsto na mjesečnom nivou. Kao sredstvo obezbjeđenja vraćanja zelenaškog duga, H.Ć. i V.Lj. su sačinili fiktivni ugovor o kupoprodaji nepokretnosti koja se nalazi u Ulcinju, površine 1.229 m2, koja je bila u vlasništvu oštećenog V.Lj. Kako V.Lj. nije vratio dug H.Ć, on je, sumnja se, uz saglasnost V.Lj, sa trećim licem – M.R. sačinio odnosno sklopio ugovor u kupoprodaji pomenute nepokretnosti po cijeni od 100.000 eura. Po isplati novca, H.Ć. je, kako se sumnja, zadržao sa sebe 40.000 eura od navedenog iznosa prodaje nepokretnosti. Time su se, sumnja se, stekla bitna obilježja krivičnog djela zelenaštvo budući da je H.Ć. prisvojio 20.000 eura duga i 20.000 eura na ime tzv. zelenaške kamate od oštećenog V.Lj.", navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Krivična prijava protiv H.Ć. je procesuirana nadležnom tužiocu.

Do sada je, tokom prošle i ove godine, realizovano 18 akcija u okviru ovog projekta, usmjerenih na suzbijanje zelenaštva. U ovih 18 akcija ukupno su procesuirana 23 lica od čega 20 lica za zelenaštvo, dok iznos novca koji je, kako se sumnja, plasiran vršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 1.200.000 eura. Policijsko-tužilačke aktivnosti u okviru obavještajnog projekta "Loan" se nastavljaju.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.