28.4.2016. 18:03
0
Crnogorska policija zaplijenila drogu vrijednu 142 hiljade eura
Crnogorska policija zaplijenila je tri kilograma heroina i 11 kilograma skanka i uhapsila S. A. (40) iz Podgorice.

Crnogorska policija zaplijenila je tri kilograma heroina i 11 kilograma skanka i uhapsila S. A. (40) iz Podgorice. Kako je saopšteno iz policije, vijednost oduzete droge je oko 142.000 eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz policije, uhapšeni S. A. (40), koji je drogu prevozilo, i kako se sumnja, imao je namjeru da preprodaje heroin i skank. Policija je juče po nalogu državnog tužioca, u naselju Konik, radi kontrole, zaustavila putničko motorno vozilo „VW Polo“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao S. A.

„Pregledom vozila je ispred sjedišta vozača pronađeno pakovanje sa oko tri kilograma supstance svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dok je u prtljažniku vozila pronađen džak sa 11 pakovanja u kojima se nalazilo oko 11 kilograma biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank“, saopštila je Uprava policije. 

Heroin i skank, čija vrijednost na uličnom narkotržištu iznosi 120.000 i 22.000 eura, su oduzeti od S. A. i biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

„Od S. A. su oduzeti i četiri mobilna telefona i vozilo koje je koristio za prevoz opojnih droga. S. A. je uhapšen, shodno nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici“, saopšteno je iz policije. 

Policija sumnja da se S. A. u dužem periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojnih droga heroin i marihuana, koje je od za sada nepoznatog lica nabavljao u većim količinama.

„Kriminalistička obrada takođe ukazuje na sumnju da je S. A. imao namjeru da u promet stavi i tri kilograma heroina i 11 kilograma skanka koje su policijski službenici juče otkrili i od njega oduzeli“, saopštila je policija. 

Osumnjičeni S. A. je, uz krivičnu prijavu, danas priveden državnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Tužilac je za osumnjičenog, nakon saslušanja, odredio zadržavanje u policijskim prostorijama, do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici“, saopštili su iz policije. 

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji sa nadležnim tužiocima, od početka 2016. godine do danas, otkrili i zaplijenili ukupno oko 436 kilograma opojnih droga i supstanci, od čega 373,63 kilograma marihuane i skanka, 32,11 kiilograma heroina, 66,4 grama kokaina i 13,5 grama sintetičkih droga.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.