9.5.2016. 9:02
1
Bitka za život poznatog glumca: Bati Živojinoviću amputirana noga kako bi preživio
Velikanu glumišta Velimiru Bati Živojinoviću amputirana je noga kako bi preživio. Čuveni Valter bije bitku za život zbog gangrene koja je u međuvremenu napredovala.

Bata je prije nekoliko dana prebačen iz Bolnice "Sveti Sava" u KBC "Dedinje", gdje je izvršena operacija. Kako dnevni list "Alo" saznaje, ljekarski konzilijum je bio jednoglasan u odluci da bi legendarnom glumcu trebalo amputirati bolesni dio noge, ali je konačnu odluku donijela porodica.

"Tačno je da je Bata prebačen u KBC "Dedinje" zbog uznapredovale gangrene, za koju mi nemamo sredstva kako bi je sanirali. Znamo da je operacija noge bila u pitanju i do sada je vjerovatno i izvršena, ali ne znamo u kom obliku. Bata je u svakom slučaju u sigurnim rukama", kaže izvor iz Bolnice "Sveti Sava".

Na žalost ove informacije potvrdili su i iz KBC "Dedinje", ali uz ne tako dobre vijesti o Živojinovićevom zdravstvenom stanju.

"Bata je operisan u petak i noga mu je amputirana iznad koljena. Trenutno se nalazi u šok sobi gde je na aparatima za disanje. Još uvijek je rano da bi mogli da govorimo o bilo kakvim prognozama njegovog zdravstvenog stanja", kažu iz ustanove u kojoj se Bata trenutno bori za život, piše Avaz.

Iste vijesti o glumčevom zdravstvenom stanju potvrdila je i Batina kćerka Jelena, dok supruga Lula nije bila u stanju da govori za medije.

S obzirom na to da Bata već godinama boluje od dijabetesa, ova bolest dodatno otežava situaciju postoperativnog postupka. Osim dijabetesa, Živojinović ima i bolesno srce, kao i probleme s perifernim arterijama, što takođe pogoršava situaciju. O njemu sve vrijeme brine tim doktora.


Anesa Agović

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.