9.5.2016. 13:52
0
Dok je kosio travu, zmija mu se zavukla u pantalone
Željko Kunić (53) iz Ivanca Križevačkog je izvukao bjeloušku iz pantalona sav u panici misleći da se radi o otrovnici. Shvatio je da je bezopasna, ali je ipak ubio.
Da imam jako srce dokazao sam nedavnim susretom s golemom zmijom. Kad u subotu nisam doživio infarkt, onda sam doista čeličnog zdravlja.

Tako nam je rekao 53-godišnji Željko Kunić iz Ivanca Križevačkog. On je, kao i svaki dan, otišao na livadu pored kuće da nakosi djetelinu za nekoliko koza. Osjetio je kako mu nešto hladno puže po desnoj nozi. Kad je spustio pogled, vidio je da iz nogavice viri rep zmije. Uhvatio je zmiju rukama i počeo je izvlačiti poput užeta jer je bila doista impresivne dužine. Nakon tri ili četiri povlačenja zmija se počela omotavati oko noge te je, opirući se izvlačenju, napokon izašla.

- Ne znam što mi je sve strujalo kroz glavu. Sjećam se da sam se sav naježio od pomisli da se radi o otrovnici. Kako je bila šarena bio sam uvjeren da se radi o riđovki, jer smo mi blizu Kalnika, gdje obitavaju. Tresao sam se od straha, ali kad sam je izvukao iz nogavice, shvatio sam da se radi o bjelouški, koja je željela pobjeći natrag u djetelinu - izjavio je Željko za 24sata.hr.



Strah i šok su ga, kaže, napustili jer ga zmija nije ugrizla, a i nije otrovnica, ali stisnuo joj je glavu kosom. Da je još bio pod adrenalinom dokaz je što je drveno držalo kose puknulo pod teretom stiska, a zmiji je zdrobljena glava. Izmjerio ju je i vidio da se doista radi o golemom primjerku koji je duži nego što je on visok. Imala je točno 180 centimetara. Tvrdi da nije ljubitelj zmija, ali i da nema neki pretjerani strah od njih. Ali, kaže da je ovakav susret doista šok od kojeg bi nekome i srce popustilo. Iz svega je izvukao pouku pa će u travu isključivo ulaziti obučen u gumene čizme.


Anesa Agović

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.