5.8.2016. 8:39
0
Ispaljena zolja na zgradu skupštine Kosova
Na zgradu skupštine Kosova je kasno sinoć bačena eksplozivna naprava, ali u eksploziji nije bilo žrtava. Svjedoci navode da je nakon eksplozije specijalna policija blokirala područje oko skupštine u potrazi za počiniteljima.

Prema navodima kosovskih medija, eksplozija se dogodila u blizini skupštinske garaže. Dnevnik "Ekspres" tvrdi da je na parlament ispaljena "zolja", prenio je RTS.

Zgrada parlamenta se nalazi u prometnoj ulici u središtu Prištine.
       
Eksplozija se dogodila noć uoči sjednice kosovskog parlamenta na kojemu je najavljena rasprava o zakonu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, čemu se oštro protivi opozicija, prije svih pokret Samoopredeljenje, javlja Tanjug.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.