3.10.2016. 13:13
0
Hoxhaj optužuje Beograd za provokacije
FOTO: Kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hoxhaj
Kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hoxhaj optužio je službeni Beograd kako uhićenje regionalnog direktora kosovske policija Nehata Thacija u Beogradu, predstavlja nastavak provokacija.

"Ovo treba shvatiti iz šireg aspekta: Srbija nastavlja s provokacijama u odnosima s Kosovom i regijom - od događanja u Republici Srpskoj i tamošnjeg referenduma, do sve češćih i višedimenzionalnih uplitanja bilo na Kosovu, bilo u drugim zemljama regije", prenio je Tanjug Hoxhajevu izjavu za Radio Slobodna Europa.

On je ocijenio kao "neprihvatljiv čin" uhićenje Thacija i zaprijetio da će Priština primijeniti recipročne mjere ako Beograd nastavi uhićivati kosovske dužnosnike.

Thaciju je određen pritvor do 30 dana nakon što je uhićen u četvrtak na graničnom prijelazu Končulj, na osnovu raspisane tjeralice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog kaznenog djela terorizma.

Kosovske vlasti poručile su da će se pitanje uhićenja Nehata Thacija pokrenuti i tijekom dijaloga u Bruxellesu. Europska unija se nije oglasila o ovome.

Hoxhaj je kazao da je kosovska vlada zatražila od međunarodnih faktora da izvrši pritisak na Beograd.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.