21.11.2016. 14:21
0
Doktor prvi na saslušanju zbog smrti dječaka Radenka, koji je nakon preloma ruke umro od sepse
Biće saslušano dvadesetak zdravstvenih radnika koji su učestvovali u liječenju mališana koji je poslije preloma ruke umro od sepse

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici u utorak počinje saslušanje dvadesetak zdravstvenih radnika koji su bili uključeni u liječenje osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, koji je šest dana poslije preloma ruke preminuo od sepse.

Pored njih, saslušani će biti i dječakovi roditelji, a kako je potvrdio vršilac dužnosti javnog tužioca Zoran Nestorović, prvi će biti saslušan doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped Opšte bolnice u Loznici, koji je osumnjičen za nesavjesno liječenje dječaka, zbog čega je protiv njega Ministarstvo zdravlja Srbije podnijelo krivičnu prijavu.

Saslušanje će, kako je planirano, trajati do 28. novembra, a dnevno će biti saslušavano po četiri ili pet osoba kako bi se sakupile sve informacije i utvrdilo šta je dovelo do tragičnog  ishoda i ko je odgovoran za smrt dječaka, piše alo.rs

Na ovo pitanje odgovor očekuju i Radenkovi roditelji, Zorica i Milan Nikodinović, koji se od 8. oktobra, kada je dečak posle komplikacija preminuo na Institutu za majku i dete u Beogradu, nadaju da će istina izaći na površinu i pravda pokazati svoje lice.

''Supruga i ja smo prethodno tri sata saslušavani u policiji, a sada smo pozvani da dođemo i u tužilaštvo. Rečeno nam je da će prije nas saslušati doktora Bojanića, a mi se iskreno nadamo da će uskoro biti utvrđeno ko je odgovoran za nesreću koja nas je zadesila. Kako nam je objašnjeno, cijeli slučaj se odvija po ubrzanoj proceduri, mada za nas sve ovo traje već previše dugo'', rekao je danas dječakov otac Milan za alo.rs

U tužilaštvu su ranije objasnili da je saslušanje već obavila policija, kao i da su prikupljeni svi drugi neophodni izvještaji i obdukcioni nalaz, a da će poslije ovog saslušanja biti angažovani vještaci, na osnovu čije analize će biti preduzeti sljedeći koraci u ovom procesu.

(Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.