28.12.2016. 20:49
0
HRT-ovka progovorila o svom prilogu o George Michaelu: Tolerantna sam osoba, žao mi je da moji kolege ne shvataju da se greške događaju u brzini
Ispričavam se, žao mi je zbog greške koja se dogodila, i to zbog brzine i kraćenja TV priloga. Tolerantna sam osoba i nisam imala namjeru bilo koga uvrijediti niti diskriminirati po bilo kojoj osnovi.


Najviše mi je žao kolega novinara koji ne shvataju da se nešto tako može dogoditi - rekla je za Jutarnji Sanja Šegedin-Miriovsky, autorica TV priloga o smrti poznatog pjevača Georgea Michaela koji je izazvao niz negativnih reakcija u javnosti i zbog kojeg je sankcionirana. Šegedin-Miriovsky, inače dugogodišnja HRT-ova novinarka, jučer je dobila opomenu nadređenih, a buru je podiglo to što je u svom prilogu emitiranom u podnevnom Dnevniku HRT-a, među ostalim, navela kako je o legendarnom pjevaču snimljen “film o privatnom životu prožetim alkoholom, drogom i homoseksualizmom o kojem je otvoreno govorio”.

Uslijedio je potom niz napada na HRT te reakcija Zagreb Pridea, pa su HRT-ovi urednici povukli prilog, a novi je za središnji Dnevnik napravio Ante Batinović.

O cijelom slučaju, kako su prenijeli mediji, oglasio se i HRT priopćenjem u kojem su naveli da su zaustavili daljnje emitiranje priloga te da je autorica dobila opomenu.

“HRT, odmah nakon emitiranja priloga o smrti Georgea Michaela u podnevnome Dnevniku, u kojem je posve neprimjereno spomenuta njegova seksualna orijentacija, zaustavila je daljnje emitiranje spornoga priloga”, navedeno je u priopćenju.

(Jutarnji/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.