11.2.2017. 22:16
0
U Hrvatskoj istovremeno održani prosvjedi 'za' i protiv uvođenja vojnog roka
Ispred zgrade Ministarstva obrane RH gotovo u isto vrijeme održani su prosvjedi za uvođenja vojnog roka i protiv toga. I dok jedni tvrde kako je Hrvatskoj nužan vojni rok jer ima dobar učinak na mlade, drugi poručuju "šaljite svoju, a ne našu djecu u vojsku".


Sudionici prosvjeda protiv vojnog roka, koji je organizirala Radnička fronta, tražili su 'ulaganje u obrazovanje, a ne u ratovanje' izvikujući "Gradite tvornice, a ne kasarne". "Želimo društvo koje će ulagati u obrazovanje, znanost, kulturu i zdravstvo, a ne u avione, helikoptere, tenkove, šatore koji čak nisu ni hrvatske proizvodnje, jer su oni koji vladaju i proizvodnju uništili", poručili su.

Na transparentima se moglo pročitati "Radnik, ne ratnik", "Topovsko meso ne hrani gladan narod", "Rat protiv militarizacije", "Šaljite svoju, a ne našu djecu u vojsku", "Djeca su anemična, cijela je država kratkovidna", a okupljeni su uz bubnjeve izvikivali "Rat je gotov", "Nećemo ginuti za tajkune i političare", "Nisam dijete Hrvatske nego oca i majke", "Društvu nije potrebna militarizacija, nego obrazovanje", prenosi HRT.

Poručili su da traže bolje i pravednije društvo, društvo tolerancije i solidarnosti, a ne ohrabrivanje stvaranja klime kasarne i pripreme za druge sukobe. 

Nasuprot njima, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja iz Đurđevca održan je skup potpore vojnom roku.

Skup je podržao i saborski zastupnik Željko Glasnović koji je kazao da Hrvatska treba, ugledajući se na druge države, aktivnu ili pasivnu pričuvu i podsjetio kako Hrvatska ima obvezu prema NATO-u 'da podigne vojni proračun na dva posto'. 

"Zadnji događaji, zajedničke vojne vježbe, pokušaj vojnog udara u Crnoj Gori, stanje u Republici Srpskoj zahtijevaju vojnu obuku", ocijenio je.

"Tko može biti protiv, oni su klaunovi, ostaci jugorežima. Oni su prije pekli volove kada su išli u JNA. Oni su protiv svega što je hrvatsko", rekao je Glasnović odgovarajući na pitanje što misli o skupu održanom protiv vojnog roka.

Dodao je i da su mladi muškarci svake godine sve više feminizirani, možda ima previše estrogena u vodi.

Skupove je osiguravao veliki broj interventnih policajaca, koji su stali između dvije skupine.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.