17.2.2017. 16:56
0
Ubica i ranije prijetio: Umrijet ćeš ti prerano, ja ti neću pomagati
Andrej, počivaj u miru. Iako te ne poznajem, bolje bi za tebe bilo da si našao neko bolje društvo, a ne te pokvarene i pijane barabe, napisao je jedan korisnik Facebooka-

Dan nakon što je na Facebooku Aleša Olovca (20), mladića iz okolice Krškog koji je do smrti tukao i mučio Andreja Cekuta (26), otkriven status u kojem se dalo pročitati da mu ne bi bio problem nekoga ubiti, o njemu cure novi šokantni detalji, piše 24sata.

Na jednom od tri Alešova Facebook profila otkriveno je kako je ubijenom Andreju prijetio još u januaru:

– Umrijet ćeš ti prerano, haha, napisao je Aleš.

Na to je Andrej odgovorio:

– Srušit ću se od alkohola, a Aleš mu je napisao:

– Ja ti neću pomagati.

Aleš Olovec i Martin Kovač u noći na ponedjeljak tukli su i mučili Andreja i sve to emitirali uživo na Facebooku. Nesretnog mladića kasnije su ostavili na livadi. Žrtva je pronađena oko četiri sata ujutro, a zbog teških ozljeda glave prebačen je iz bolnice u Novom Mestu za Ljubljanu gdje je ubrzo i preminuo.

Prijenos zlostavljanja na Facebooku trajao je 23 minute, a vidjelo ga je više od 230.000 ljudi prije nego su ga, na intervenciju policije, uklonili administratori društvene mreže.

Motivi stravičnog čina još uvijek nisu poznati. Zna se jedino da je svemu kumovao alkohol, što je priznao i jedan od zlostavljača. Priča se i kako je ubijeni Andrej navodno Alešu “spominjao majku” što je ovoga jako naljutilo.



Za ubijenog Andreja Cekuta prijatelji su otvorili Facebook stranicu na kojoj mu oni koji su ga poznavali, ali i oni koji nisu ostavljaju posljednje poruke.

– Andrej, počivaj u miru. Iako te ne poznajem, bolje bi za tebe bilo da si našao neko bolje društvo, a ne te pokvarene i pijane barabe, napisao je jedan korisnik Facebooka.

Olovec i Kovač bi mogli biti osuđeni za ubistvo zbog čega im prijeti 15 godina zatvora. Slovenska javnost je ogorčena jer smatra da je to preblaga kazna za ono što su učinili. Zbog toga, između ostalog i putem interneta, za obojicu traže doživotnu robiju.


(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.