10.3.2017. 17:59
0
Vučić: Ne vidim odbijenu reviziju kao pobjedu, važna je budućnost
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak kako odbacivanje zahtjeva BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobjedu, jer će, kako je kazao, pobjeda biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumjeli da trebaju gledati u budućnost, a ne da tugu jedne strane vide kao svoj uspjeh.

Vučić je novinarima u Lebanu rekao da ne želi koristiti odluku Međunarodnog suda u Haagu u kampanji ili za dobivanje političkih bodova, jer bi za njega osobno i za vladu velika pobjeda bila da se osigura mir i stabilnost i još bolja suradnja.

 "Tek tada ću moći kazati da je to velika pobjeda", rekao je Vučić.

 On je izrazio uvjerenje da Srbi i Bošnjaci mogu razgovarati o budućnosti, da ono što je bilo u prošlosti ne treba biti zaboravljeno, ali da se s tim mora živjeti te stvarati drugačiju i bolju budućnost, javlja Tanjug.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.