28.3.2017. 20:51
0
Vučić: Ne idem na Kosovo, neće mi određivati s kim ću doći
Predsjednički kandidat i premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sutra neće ići na miting u Leposavić na Kosovu.

"Da li ću da dolazim sa Aleksandrom Vulinom, Nebojšom Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naređivati. Taj film nećete da gledate", poručio je Vučić i dodao da je odustao od posjete Leposaviću jer ne želi da izlaže neprijatnosti Srbe sa Kosova.

On je rekao da ne želi da ga neko ucjenjuje i vrši pritisak na njega i da Albanci sa Kosova "jedno plasiraju u svojim medijima" u Prištini, a drugo govore pred Evropskom unijom "kako bi rekli da su fini", prenosi N1.

Vučić je rekao da vjeruje da će Srbi sa Kosova "listom glasati za mir i stabilnost".

U Leposaviću će sutra biti održan predizborni skup, a Vučić kaže da će na njemu govoriti "drugi ljudi za koje ne traže Bog zna kakvo odobrenje".

Prištinska štampa objavila je juče da Vučić može da ide na Kosovo, ali bez ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Zorana Đorđevića, dok je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao da Vučić može na Kosovu da boravi tri sata.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.