19.6.2017. 19:21
0
Momku koji je preko Facebooka prijetio Plenkoviću određeno 15 dana zatvora
Andreasu Juriću (21), koji je putem Facebooka prijetio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, određeno je 15 dana istražnog zatvora.



Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a zbog prijetnje premijeru mogao bi da bude osuđen na zatvorsku kaznu do pet godina. 

Jurić je u aprilu na svom "Fejsbuk" profilu napisao "Kada izađemo na ulice pogodiće vas kamenom", a uz tu rečenicu Plenkoviću je poručio "Upucaćemo vas i gotovo", što su hrvatske službe ocijenile kredibilnom prijetnjom, prenose hrvatski mediji. 

Mladić, koji živi u Austriji, uhapšen je 16. juna po dolasku na odmor u Hrvatsku. 

Kometarišući prijetnje koje je dobio putem "Fejsbuka" i hapšenje mladića, Plenković je rekao da se ozbiljne stvari ne trebaju banalizovati. 

"Stabilnost podrazumijeva i ozbiljnost i nebanalizovanje ozbiljnih stvari", rekao je Plenković novinarima. 

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.