21.6.2017. 22:30
0
Tragedija na Velebitu: Izbodena djevojčica, uhapšeno osam članova porodice
Nezapamćena tragedija dogodila se na Velebitu u Hrvatskoj – 14-godišnja djevojčica hladnim je oružjem ubijena na predjelu Žuljine.

– Izvršen je je očevid kojim je utvrđeno da je riječ o kaznenom djelu teškog ubistva – rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske, javlja “Dnevnik“.

Djevojčica je porijeklom iz Zadra, a tu je boravila na ljetnim praznicima na ranču kojim upravljaju njezina četiri ujaka.

S obiteljima ondje povremeno borave i uzgajaju stoku, a ubijena djevojčica je često dolazila s njima. Zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela, uhićeno je osam članova rodbine koji su se u trenutku ubistva nalazili na Velebitu te su sada u zatvoru u Gospiću.

Djevojčici nije bilo spasa, a policija i dalje provodi istragu.

– Izvršen je je očevid kojim je utvrđeno da je riječ o kaznenom djelu teškog ubistva – rekla je glasnogovornica policija.

– U kolima hitne medicinske pomoći je već počelo oživljavanje koje je nastavljeno u našoj bolnici, no nakon više od 40 minuta oživljavanja dijete nije pokazivalo znakove života i proglašena je smrt 20 minuta po dolasku u Opću bolnicu Gospić – izjavila je Sandra Čubelić, direktorica bolnice.

Tragedija se dogodila na predjelu Velebita koji nije stalno nastanjen. Cijelog je dana bio blokiran pristup ranču dok je policija provodila očevid. Stanovnici obližnjih sela su u šoku, kao i susjedi rodbine ubijene djevojčice, koji inače žive u Zatonu Obrovačkom.

(Merima Druškić)

Velebit
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.