23.6.2017. 8:28
1
Danas inauguracija Vučiću: U Beogradu dočekana 21 delegacija
Prijem povodom stupanja na dužnost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bit će održan od 18 sati u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.


Iz regiona, na ceremoniju dolaze predsjednici Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, Borut Pahor, Kolinda Grabar Kitarović, Đorđe Ivanov i Filip Vujanović, kao i sva trojica članova predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

Kako prenose tamnošnji mediji, do sinoć u 20 sati dočekana je 21 delegacija koja je u Beograd stigla kako bi prisustvovala svečanosti povodom inauguracije. 

Na ceremoniju dolaze i visoki zvaničnici Njemačke, Rusije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Italije, Grčke, Azerbejdžana, Armenije, Gruzije, Bjelorusije, Austrije. 

Kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije najavio inauguraciji će prisustvovati bivši predsjednici Srbije Milan Milutinović i Zoran Lilić, očekuje da će doći Borislav Jović, a da je Vojislav Koštunica spriječen. 

Ulice oko Palate "Srbija", prvenstveno bulevari Nikole Tesle i Mihajla Pupina, bit će zatvoreni za saobraćaj od 16 sati, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.