4.7.2017. 20:35
0
Požar na području Tivta napokon pod kontrolom, bila evakuisana i poznata plaža
Poslije dramatičnog popodneva na požarištu u Krtolima, u općini Tivat, gdje su vatrogasci u posljednji trenutak uspjeli obrane kuće u Novom naselju, situacija je mnogo bolja i može se reći da je požar pod kontrolom, izjavio je zapovjednik Službe zaštite i spašavanja Tivta Zoran Barbić.

U gašenju su sudjelovali pripadnici službi spašavanja iz Tivta, Kotora, Herceg Novog, Budve, Bara i Ulcinja, dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli, dok je jedno vozilo s dobrovoljcima iz Perasta bilo u Tivtu u slučaju potrebe.

U akciju gašenja uključili su se i protupožarni zrakoplovi, dok je helikopter MUP-a nadlijetao požarište i izvještavao o stanju na širokom prostoru zahvaćenom požarom.

Poznata plaža Plavi horizonti nadomak Tivta bila je evakuirana iz preventivnih razloga.

Požari gore i u Podgorici, gdje je na području glavnog grada aktivno 15 požara, ali stanovništvo i objekti nisu ugroženi, prenosi Tanjug.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.