12.7.2017. 12:32
0
Unuk Envera Hoxhe osuđen na deset godina zatvora zbog šverca kokaina
Albanski sud osudio je unuka bivšeg komunističkog diktatora Envera Hoxhe na deset godina zatvora zbog šverca kokaina, saopćio je sud u srijedu.

Ermal Hoxha pripadnik  je devetočlane grupe, u kojoj su i dva Kolumbijca, koja služe zatvorske kazne od 10 do 13 godina zatvora, saopćio je sud. 

Oni su proglašeni krivim zbog pripadnosti "kriminalnoj grupi umiješanoj u trgovinu kokainom  preko Albanije do zapadnoevropskih zemalja", navodi sud u saopćenju.

Hoxha (42) i njegovi navodni saučesnici uhapšeni su u januaru 2015. u operaciji koja je dovela do zaplijene 120 kilograma kokaina.

Policija je tada također otkrila laboratoriju za preradu droge u  Xibraki, 68 kilometara južno od Tirana , prenosi AFP

U izvještaju američkog State Departmenta iz ove godine navodi se da Albanija "ostaje značajna izvorišna zemlja za marihuanu, kao i tranzitna ruta za kokain i heroin namijenjene evropskim tržištima".

Enver Hoxha vladao je Albanijom od 1944. do smrti u 1985. On je izolirao balkansku zemlju i uveo je strogi diktatorski režim.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.