17.7.2017. 22:22
1
Vatrena katastrofa u Splitu: Požari zahvatili pumpu, groblje, deponiju
Širom regije stotine vatrogasaca se bori s vatrenom stihijom, teško stanje kod Splita, Podgorica traži međunarodnu pomoć, prenosi agencija Patria.

U večernjim satima vatra je uhvatila prva splitska predgrađa. Nebo iznad grada je prekriveno gustim crnim dimom. Planula je benzinska pumpa kod Solina, splitsko gradsko groblje Lovrinac, a na posljetku je vatra uhvatila i splitsko smetlište Karepovac tako da gradu sad osim vatre prijeti i ekološka katastrofa. 

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara potvrdio je kako je od ministra obrane Damira Krstičevića zatražio pomoć Hrvatske vojske u splitskom naselju Kamenu kako bi zaustavio prodor vatrene stihije iz smjera odlagališta otpada Karepovca prema tom naselju.

"Odlagalište Karepovac već gori te je na putu prema naselju Kamenu 50 vojnika koji će pomoći da se zaustavi širenje požara iz smjera Karepovca prema naselju Kamenu", rekao je večeras za Hinu Krstulović Opara.  Po njegovim riječima, trenutačno je najkritičnije kod mjesnog groblja, u blizini Kamena, gdje prijeti vatrena stihija.

U međuvremenu, promet je na većini okolnih prometnica zatvoren. U drugom najvećem hrvatskom gradu sve smrdi na paljevinu, od dima se jedva diše. Kafići se zatvaraju, a ljude se poziva da se sklone s ulica. Kako doznajemo, Solin i Kaštela su bez struje. Struje nema u većini naselja koja je požar dohvatio. Kod City Centra One, kojemu se vatra opasno približila, ne rade semafori.

Ljudi se spontano okupljaju na ulicama i kreću pomagati vatrogascima i vojsci. U gradu strahuju od nestanka struje. Iz splitskog KBC-a pozivaju građane da očiste parkinge oko bolnice.


(Index.hr/Alen Avdić)

SplitPozar
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.