23.7.2017. 17:14
0
Joksimović: Srbija spremna usvojit standarde EU-a do 2021. godine
Srbijanska ministrica za eurointegracije Jadranka Joksimović ocjenila je u nedjelju "legitimnom" inicijativu predsjednika Aleksandra Vučića za dobivanje okvirnog datuma za članstvo Srbije u EU-u i poručila da je Beograd spreman usvojiti europske standarde najkasnije u idućih pet godina.

"To ne znači da su to i godine prijema Srbije u članstvo", rekla je ona za beogradski list Alo.

 Prema njezinim riječima, plan je da Srbija do kraja 2021. bude posve spremna i usvoji sve standarde Unije.

 "Potreban je precizniji vremenski okvir radi prilagođavanja prijelaznih perioda za promjenu standarda u određenim područjima, primjerice u poljoprivredi i zaštiti životne sredine, kao i da bismo mogli planirati ne samo aktivnosti već i troškove", navela je Joksimović.

 Ministrica je ocjenila realnim i da će se proces dijaloga sa Prištinom i primjena dogovora iz Bruxellesa pratiti usporedno s pregovorima po reformskim poglavljima.

 Srbija je pregovore o članstvu u EU-u službeno počela u siječnju 2014.  i dosad je otvorila deset pregovaračkih poglavlja, od kojih četiri tijekom predsjedanja Malte od siječnja do srpnja ove godine.

 Beograd očekuje da bi do kraja godine, u vrijeme predsjedanja Estonije, mogla otvoriti još tri do četiri poglavlja.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.