25.7.2017. 12:45
0
Sud odbio za odredi pritvor Gruevskom i saradnicima
Apelacioni sud u Skoplju odbio je da donese mjeru pritvora za bivšeg premijera Makedonije i lidera najutjecajnije partije u opoziciji VMRO DPMNE Nikolu Gruevskog i četvoro njegovih saradnika prije početka suđenja po optužnici da su bili umiješani u izbornu krađu, objavljeno je internet portalu tog suda.

 Specijalni tužilac je, naime, tražio od tog suda da odredi mjeru pritvora za optužene zbog postojanja mogućnosti bijega iz zemlje ili utjecaja na svjedoke tokom suđenja.

Sud je, međutim, ostao pri stavu da se optuženima samo oduzmu pasoši.
Suđenje Gruevskom i saradnicima trebalo bi da počne u septembru ili oktobru, prenosi Tanjug. 

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.