21.8.2017. 16:05
1
Dramatično u Hrvatskoj: Vozači bježe u suprotnom smjeru na autocesti, vatra se opasno približila Zadru
Kod samog Zadra smo u visokom stanju pripravnosti, držimo tamo dio snaga. Jako smo razvučeni po požarištima, gasimo od sinoć, vatrogasci su umorni, orkanska bura otežava gašenje, kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša

Tokom noći buknulo je petnaestak požara na benkovačkom području te oko Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova, Vrane, Benkovca i Turnja. Dio požara je ugašen, no stanje je i dalje kritično. Kako javlja Antena Zadar, požari su se opasno približili Zadru.

Prema informacijama koje dolaze s terena, a koje su ukratko potvrđene iz Javne vatrogasne postaje Zadar, požari su se opasno približili Zadru. Neutvrđen broj kanadera i airtractora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica, javlja Antena Zadar.

”Izbilo je puno više požara. Da, blizu Zadra su”, jedino je što su u žurbi stigli potvrditi u JVP Zadar.

”Kod samog Zadra smo u visokom stanju pripravnosti, držimo tamo dio snaga. Jako smo razvučeni po požarištima, gasimo od sinoć, vatrogasci su umorni, orkanska bura otežava gašenje”, kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša.

JVP Zadar s najnovijim informacijama donosi loše vijesti – samo Vir ne gori! U plamenu su Slivnica Donja i Gornja, Smilčić-Kašić, Vrana, Benkovac i Turanj.

Najteže oko Benkovca

Na nekoliko izdvojenih požara kod Benkovca djeluju četiri Kanadera CL-415 i četiri Air tractora AT-802, a u nastavku djelovanje zračne snage će preraspoređivati djelovanja na najkritičnijim područjima i sukladno prioritetima gašenja.

Zbog požara je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 Između Pirovca i Benkovca. Obilazak je: čvor Benkovac (A1) – Šopot-Stankovci (DC27) – Čista Mala (DC59). Zbog požara zatvorene su i državna cesta DC56 Kožlovac-Lišane, ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje, javlja HAK.

Požar iz Turnja se proširio do područja iznad Vrane

”Veliki požar koji je u nedjelju navečer krenuo kod Turnja u ponedjeljak ujutro se proširio do područja iznad Vrane, a stanje nije dobro zbog nepristupačnog terena i jake bure”, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne jedinice Zadar Željko Šoša.

”Požarište je dugačko nekoliko kilometara, situacija nije dobra, bježi kontroli jer je teren dijelom nepristupačan i puše jaka bura. Branimo kuće, vinograde, gospodarske objekte, ali još uvijek nema govora o saniranju rubova požarišta”, rekao je Hini Šoša.

Portal “Index.hr” u međuvremenu je javio da je stanje na autocesti A1 kod Benkovca je haotično zbog požara koji je stigao do autoceste. Kako se vidi na priloženoj fotografiji, vozači koji su stajali u koloni su se okrenuli i voze u suprotnom smjeru kako bi se maknuli od nadolazeće vatre.


(Admir Oručević)

ZadarPozar
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.