22.9.2017. 14:11
0
Srbija: Nakon pobune roditelja lokalne djece, djeci migrantima zabranjen dolazak u školu
Roditelji učenika Osnovne škole “Filip Višnjić” u Višnjićevu u općini Šid u Srbiji od početka školske godine bunili su se protiv toga da lokalna djeca dijele školske klupe sa djecom migrantima iz izbjegličkog kampa.

Iako je u ovu školu trebalo da krene desetero djece migranata koji su s nestpljenjem čekali da sjednu u školske klupe, to se ipak neće desiti.
 
Troje migranata je u utorak bez problema pohađalo nastavu u prvoj smjeni, ali je grupa roditelja u drugoj smjeni zabranila svojoj djeci da idu u školu…

Ipak, direktor škole “Filip Višnjić”, Milenko Ujvari, tvrdi da se ova zabrana nije desila zbog roditelja, nego da je ekonomski neisplativo organizovati planirani prevoz za djecu migrante do škole.

Ujvari je dodao i to da je zakon jasan i da sva djeca na teritoriji Srbije imaju pravo da se uključe u obrazovni sistem.

U Komesarijatu za izbjeglice kazali su da u drugim opštinama gdje migranti kreću u škole nije bilo problema i ovakvih sličnih reakcija roditelja.

Ipak, planirano je da članovi Komesarijata posjete školu kako bi roditeljima, ali i svima ostalim pokušali objasniti da ne postoji nikakav problem u zajedničkom pohađanju nastave.

(Merima Druškić)

Srbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.