26.10.2017. 22:15
0
SDP pokreće opoziv Plenkovićeve vlade zbog Agrokora
Predsjednik hrvatskog SDP-a Davor Bernardić izjavio je u četvrtak nakon sjednice Predsjedništva stranke, da u petak u saborsku proceduru upućuju prijedlog za opoziv vlade Andreja Plenkovića, zbog, kako je rekao, upetljanosti u 'ortačku aferu' Agrokor.


 "U svakoj normalnoj, civiliziranoj, europskoj, modernoj, demokratskoj zemlji premijer bi sam dao ostavku", kazao je Bernardić, dodavši da je "Karamararko otišao zbog puno manjih stvari".

  Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je u stavu da Plenković zajedno s cijelom Vladom mora otići, jer, kaže Bernardić, "Ramljak jednako Plenković, Dalić jednako Plenković".

 Pokrećemo opoziv cijele Vlade koja je duboko upetljana u ovu ortačku aferu, ovo je ortakluk, izjavio je predsjednik SDP-a. Ustvrdio je da se Agrokor 'pokušava prepustiti lešinarskom fondu' zbog čega nitko nije siguran u sljedećem razdoblju iako dobavljači danas govore da su zadovoljni jer su u puno boljoj poziciji nego u travnju.

 Bernardić je ocijenio kako je ovo postala najveća korupcijska afera u novijoj hrvatskoj povijesti. Nakon objavljivanja ugovora Agrokora s Knighthead fondom jasno je da su svojom odlukom poduzeće koje su sami proglasili poduzećem od interesa za Hrvatsku, prepustili lešinarskom fondu, smatra Bernardić.

 Prema njegovim riječima, ono što se sada događa u Agrokoru 'vjerojatno je ortačko udruživanje radi izvlačenja novca iz koncerna'. Kaže da su u SDP-u ponajprije zabrinuti za sudbinu 40 tisuća zaposlenih, ljudi u poljoprivredi i svih povezanih poduzeća.

 Bernardić je rekao i da pozdravio što je predsjednica Republike Grabar Kitarović odlučila zaštiti institucije države i stala u obranu rada istražnog povjerenstva.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.