13.11.2017. 8:00
0
Nikola Gruevski podnosi ostavku na mjesto predsjednika stranke
Lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski riješio je da podnese ostavku na mjesto predsjednika te najveće opozicione stranke u Makedoniji, prenio je jučer portal Civil medija (civilmedia.mk).

Prema neimenovanim nezvaničnim izvorima tog portala, Gruevski je već donio odluku o ostvaci, ali se premišlja oko termina kada će je saopštiti.

Navodi da se "poslije katastrofalnog poraza na lokalnim izborima Gruevski nalazi pod snažnim pritiskom čak i svojih najbližih saradnika da podnese odgovornost za poraz i da podnese ostavku".

Grupa članova VMRO DPMNE, koji sebe nazivaju Inicijativa za reformu, već mjesecima poziva na unutrašnju demokratizaciju u partiji i traži ostavku Gruevskog. "Reformatori", ističe Civil medija, dobijajaju masovnu podršku od članstva VMRO DPMNE.

Gruevski je na čelu VMRO DPMNE 2002. godine zamijenio osnivača i prvog predsednika stranke Ljubča Georgijevskog koji se povukao nakon perioda unutarpartijskih previranja koji su uslijedili poslije neuspjeha stranke na parlamentarnim izborima.

Premijer Makedonije je bio od avgusta 2006. do početka 2016. godine.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.