17.11.2017. 18:40
0
Zagrepčanin silovao svoje pse, neće na suđenje jer je u bolnici
Njegov advokat Boris Vinčić sutkinji Renati Pražetini-Kaleb predao je ljekarsku dokumentaciju prevedenu s holandskog jezika i pojasnio nedolazak svog klijenta, zaposlenika Europskog parlamenta, bolešću zbog koje je i hospitaliziran, prenosi Hina.

Advokat Vinčić od sutkinje je ponovno zatražio da se s rasprave isključi javnost radi zaštite privatnog života optuženika. S druge strane, tužiteljica je ustvrdila da za to ne vidi razlog, ali da konačnu odluku prepušta sudu. Sljedeća će rasprava bit će zakazana nakon što sutkinja odlučio o tom zahtjevu.

I. I. u medijima odbacuje sve optužbe i tvrdi da će na sudu dokazati nevinost, dok tužilaštvo sumnja da je od 2009. do rujna 2015. kada je uhićen na različitim lokacijama se*sualno općio sa svojim psima pri čemu im je nanosio bol i patnju.

Rodezijski goniči lavova pritom su zadobili trajne ozljede, a zlostavljač je kod njih, navodi tužilaštvo, pokušao razviti proces uvjetovanja tako što im po nekoliko dana nije davao hranu ni vodu.

Optuženik za zlostavljanje pasa otkriven je u sklopu akcije protiv pedofila na internetu u kojoj je pronađena e-mail adresu koja je razmjenjivala poruke i fotografije spolnog općenja s psima. Tokom istrage ušlo se u trag tvrtki na zagrebačkoj Knežiji u njegovu vlasništvu, a pri pretrazi ureda i stana pronađeno je stotinjak CD-a i DVD-a sa spornim fotografijama.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.