6.12.2017. 13:25
1
Izetbegović poručio da će vanjska politika BiH biti vođena u Sarajevu, Vučić se samo nasmijao
Vanjska politika Bosne i Hercegovine utvrđivat će se u BiH uz uvažavanje stavova susjednih država i zemalja Evropske unije, kazao je danas član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na pres-konferenciji u Beogradu nakon susreta s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- U vezi toga da će BiH vodeći svoju međunarodnu politiku čekati na stav Beograda, moram kazati da će se o međunarodnoj politici i stavovima BiH odlučivati u Sarajevu između tri člana Predsjedništva BiH - pojasnio je Izetbegović.

Zamolio je, kaže, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića da ovu stvar iznese kao vlastiti stav, a ne kao stav trojice članova Predsjedništva BiH, jer je njegov stav da se vanjska politika BiH vodi u Sarajevu.

Na to je Vučić kazao da bi on pojasnio svoju izjavu kazavši da je citirao ono što je tokom zvaničnih razgovora i dobio kada je istaknuo da sve dok Srbija ne promijeni svoj stav u vezi Kosova, BiH će imati isti stav kao Srbija.

Članovi Predsjedništva BiH stigli su sinoć u Beograd na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a tokom susreta razgovarano je o bilateralnoj ekonomskoj saradnji, te međunarodnoj i regionalnoj saradnji, ekonomskim integracijama, odbrambenoj i sigurnosnoj politici - prenosi Avaz. 


(Aida Selmanović) 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.