19.12.2017. 9:57
0
Pucao u policajca iz automatske puške, Srđan Petrović ubijen prilikom intervencije u Barama kod Požarevca
Policijski službenik Srđan Petrović /42/ ubijen je noćas prilikom intervencije u selu Bare kod Požarevca, kada je muškarac čiji su inicijali D.Ž. /69/ u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana.

Od zadobijenih teških povreda policajac Petrović preminuo je na putu ka bolnici, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. 

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je jutros ušla u kuću, D.Ž. je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije. 

Policijskoj upravi u Požarevcu kasno sinoć je zet D.Ž, koji se prethodno posvađao sa tastom, prijavio da D.Ž. u nelegalnom posjedu ima automatsku pušku, nakon čega je na lice mjesta upućena patrola policije. 

U jednom trenutku, kada je policajac Petrović pokušao da uđe u dvorište objekta da bi provjerio da li ima više osoba u kući, D.Ž. je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ranio policijskog službenika. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.