8.1.2018. 9:11
2
Hrvatski mediji: Grabar-Kitarović od Erdogana traži podršku za izmjene izbornog zakonodavstva u BiH?
Hrvatski mediji pišu da će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović službenu posjetu Turskoj iskoristiti kako bi tražila podršku predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana za izmjene Izbornog zakona BiH, ali onako kako je to predložio HDZ BiH.

Vrlo brzo nakon posjete Turskoj, Grabar-Kitarović dolazi u dvodnevnu službenu posjetu BiH. Očekuju se razgovori o ključnim pitanjima dvije države, pa i o izbornom zakonodavstvu, Hrvatima u BiH, projektima koji opterećuju odnose dvije države. Grabar-Kitarović traženjem podrške od Turske ponovo će pokazati da se miješa u unutrašnja pitanja BiH. 

Već duži period spominje se trilateralni sastanak Turske, Hrvatske i BiH. Da li će on uslijediti ubrzo nakon posjete hrvatske predsjednice Turskoj i BiH pokazat će se vrlo brzo. 

(NAP/Alen Avdić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.