20.1.2018. 17:46
0
Aleksandar Vučić na Kosovu: Došao sam da razgovaram o sigurnosti Srba, o tome koji organi su tu da im tu sigurnost garantuju
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je Kosovo gdje je razgovarao sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od rijeke Ibar, javlja Danas.

Vučić je izjavio u Banjskoj na Kosovu da će Beograd i Priština razmjenjivati informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

- Mi ćemo razmjenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvatri biti jasnije - rekao je Vučić u manastiru Banjska.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe, prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje sigurnost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupciji u sopstvenim redovima.

- Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a država Srbije je pomagala i pomagaće više u budućnosti. Došao sam da razgovaram o sigurnosti Srba, o tome koji organi su tu da im tu sigurnost garantuju - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić položio je vijenac na mjestu na kojem je prije pet dana ubijen lider GI SDP Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici.

Odmah nakon toga Vučić je otišao na Tehnički fakultet u centru Kosovske Mitrovice gdje ga je dočekao gradonačelnik Goran Rakić.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.