26.3.2018. 19:46
0
Marko Đurić sproveden u Prištinu: U Kosovskoj Mitrovici se čuju sirene za uzbunu, neki mediji prenose da se čuju i pucnjevi
Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, koji je danas došao na Kosovo zajedno s direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, potvrdio je Đurićevo hapšenje.

Dodao je kako su prilikom intervencije kosovske specijalne jedinice teže povrijeđeni Nenad Rikalo, Željko Jović, Zoran Todić, Ivan Milojević i Nebojša Milanović. Selaković očekuje da Đurić bude pušten na slobodu odmah.

 "Nadam se da je dobro, priveden je, očekujem skoro oslobađanje, došao je kao slobodan čovjek," kazao je Selaković, istaknuvši kako je ovim činom "jasno da Priština neće i ne želi da formira zajednicu srpskih općina", prenose srbijanski mediji.

 Agencija Tanjug javlja kako je Marko Đurić sproveden u Prištinu. 

 Tamošnji mediji javljaju kako se u Kosovskoj Mitrovici čuju sirene za uzbunu, a dio medija javlja kako se u gradu čuju i pucnjevi.

 RTS javlja kako su u mjestu Rudare, između Zvečana i Kosovske Mitrovice, Srbi postavili dva kamiona i tako blokirali magistralni put.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.