26.3.2018. 20:28
4
Pojedini mediji tvrde da je Vučić odmah nazvao Putina nakon hapšenja Đurića na Kosovu, RTS tvrdi da još uvijek nisu razgovarali
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom sa kojim će razmotriti sve moguće posljedice nekontrolisanog nasilja na sjeveru Kosova poslije hapšenja direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, javili su beogradski mediji.

Đurić je večeras prebačen iz Kosovke Mitrovice u odjeljenje pritvora Kosovske policijske službe /KPS/ u Prištini, a nakon toga je protjeran sa Kosova.

On je sproveden sa lisicama na rukama. Dvojica specijalaca policije samoproglašenog Kosova Đurića su držali u povijenom položaju i u brzom hodu su ga prebacili iz bornog auta u zgradu policije. 

Izaslanik predsjednika Srbije Nikola Selaković, koji je izbjegao hapšenje u zgradi Dvora u Kosovskoj Mitrovici, gdje se održavao okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, rekao je novinarima da je ova intervencija albanske policije "teroristički akt protiv golorukog naroda". 

Selaković je zatražio od Prištine da Đurić hitno bude oslobođen. 

On je naveo da su teže povrijeđeni Nenad Rikalo, Željko Jović, Zoran Todić, Ivan Milojević i Nebojša Milanović. 

Mediji javljaju da su Srbi blokirali magistralni put Mitrovica-Priština, a u gradu u Mitrovici se čuju sirene.

Nešto kasnije, RTS je objavio kako Aleksandar Vučić nije razgovarao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, a njihov razgovor se očekuje tokom večeri. 

(Srna / Haris Ahbabović)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.