27.3.2018. 12:50
8
Vođa 'Srbske časti': Spremni smo dati život za Kosovo
Na dešavanja oko jučerašnjeg hapšenja direktora Ureda Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića, reagovao je Bojan Stojković, vođa Srbske časti.
On je na Instagramu poručio Vučiću da mu "Srbska čast" i srpski dobrovoljci stoje na raspolaganju, te da su za Kosovo spremni dati svoje živote. 

"Gospodine predsjedniče, u ime 'Srbske časti' i svih srpskih dobrovoljaca, uz žandarmeriju i srpsku vojsku, stojimo vam na raspolaganju i spremni smo za opću mobilizaciju srpskog naroda, ne da idemo u rat, već da branimo svoje ognjište i da štitimo srpsko stanovništvo koje živi na Kosovu. Da znate da imate na raspolagnaju sve srpske dobrovoljce koji su spremni život da daju za Kosovo",
kazao je Stojković. 

Marko Đurić je uhapšen tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, prenosi RTK. Pripadnici interventne policije Kosova izvršili su upad u objekt Mitrovačkog dvora, gdje se održavao okrugli stol političkih predstavnika Srba i Đurića je više policajaca sprovelo do policijske stanice u Prištini, gdje je saslušan, a nakon toga je odvezen na administrativni prijelaz Merdare, gdje ga je preuzela srbijanska policija.

(Alen Avdić)
 
8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.