1.4.2018. 21:39
0
"Situacija oko Kosova je veoma teška. Zabrinuta sam i razočarana nedostatkom reakcije naših partnera"
Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je situacija u vezi sa Kosovom veoma teška i da je sve ono što se dešavalo u posljednje vrijeme svojevrsni presedan.

Brnabićeva je istakla da je danas imala dug sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za koga je rekla da je razočaran reakcijama stranih partnera na posljednje događaje koji se tiču Kosova i Metohije. 

"Ja sam takođe zabrinuta i razočarana nedostatkom reakcije naših partnera", rekla je Brnabićeva za Radio-televiziju Srbije. 

Brnabićeva je podsjetila da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nedavno na Kosovu napadnut i uhapšen, a da su pretučeni pripadnici Srpske liste, koji su članovi vlade u Prištini. 

Ona je dodala da je Priština imala apsolutnu podršku svojih partnera i da bi bilo naivno razmišljati da bilo šta mogu da urade bez podrške najjačih partnera, te da svi znaju ko su oni. 

Premijer Srbije je poručila kako očekuje od EU da se napravi pritisak da bude implementiran Briselski sporazum od čega Beograd neće odustati. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.