7.4.2018. 20:30
0
Grupa NATO brodova uplovila u vode kod Splita
Grupa od tri NATO broda uplovila je u hrvatske vode kod Splita, prenijela je agencija Hina.

- Posjeta ovih brodova je u cilju jačanja interoperabilnosti između snaga Hrvatske ratne mornarice i NATO-a - navodi se u saopćenju hrvatskog ministarstva odbrane.

Grupa će u Splitu boraviti do 10. aprila, a predvodi britanski razarač u pratnji španske i turske fregate, manjih ratnih brodova. 

Brodovi pružaju stalnu podršku NATO-u u izvođenju operacija i vojnih vježbi, kao i u diplomatskim aktivnostima, navodi Hina.

Te snage su stalno angažirane u Sredozemlju, a grupa SNMG2 pored ta tri ima još šest brodova, saopćeno je iz hrvatskog ministarstva odbrane.

Zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela izjavio je da je posjeta ratnih brodova jedna u nizu, a goste iz NATO-a je pozvao da obiđu i upoznaju grad, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

NATOSplit
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.