19.4.2018. 21:45
0
Zločin koji je šokirao Srbiju: Masakrirao baku jer mu je rekla da ide tražiti posao
Dejan Stanković (37) danas oko 13 sati prvo je na pragu porodične kuće u selu Kovačevac kod Mladenovca zaklao baku Zorku Stanković (85), a potom je više puta metalnom šipkom udario po glavi.

Dejan je poslije toga sam pozvao policiji i ispričao šta je uradio, i po njihovom dolasku nije se opirao hapšenju.

U kući Stankovića, u kojoj se dogodila tragedija, još traje uviđaj, a, kako nezvanično srbijanski mediji saznaju od komšija, ubistvu je prethodila svađa bake i unuka.

Navodno, baka Zorka je unuku rekla da ide da traži posao i da mora nešto raditi, a prebacivala mu je, tvrde komšije, i to što je ušao u neke godine, a ne ženi se i ne stvara porodicu.

Nakon što mu je rekla da ide tražiti posao, Dejan je, navodno, izgubio kontrolu i ubio nesretnu staricu.

- Zorka je često insistirala na tome da Dejan ide da se liječi i da pije lijekove. Međutim, on nije volio da mu se to govori i tada bi pobjesnio. Pretpostavljam da je i sada takvo nešto dovelo do kulminacije - kaže jedna od komšinica.

Mještani Kovačevca kažu da gotovo svi koji žive u ovom selu znaju da je Dejan još od djetinjstva imao određene psihičke probleme.

Navodno, liječio se i primao je terapiju, a komšije kažu da je znao satima vozit bicikl po selu i da su mještani, znajući kako stvari stoje, uglavnom sklanjali djecu s ulice, a i sami se "evakuirali" kada bi on naišao.

Konačno, prema njihovom tvrdnjama, Dejanovo stanje se pogoršalo kada mu je jesenas umrla majka.

Zapao je u još veću depresiju, a i, kako se sumnja, vjerovatno nije redovno uzimao terapiju, a već ostarjela baka nije mogla dovoljno da ga kontrolira, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.