22.4.2018. 14:30
0
MVEP RH: Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Hrvatsku
Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, koji je najavio da će u nedjelju posjetiti područje Jasenovca, nije u ovom trenutku dobrodošao u Hrvatsku, objavilo je to u subotu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) Republike Hrvatske.

U priopćenju Ministarstva stoji da je u subotu notom upućenom srbijanskom veleposlanstvu u Zagrebu osudilo Vulinovu izjavu u kojoj on tvrdi da o njegovom dolasku u Hrvatsku 'može odlučiti vrhovni zapovjednik Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučivati hrvatski ministri'.

- Zbog gore citirane izjave ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku - stoji u priopćenju MVEP-a.

Kako javlja Hina, Ministarstvo je u noti poslanoj srbijanskom veleposlanstvu podsjetilo da je Hrvatska suverena država, članica Europske unije i NATO-a, u kojoj o ulasku stranaca odlučuju isključivo nadležne hrvatske institucije, u skladu s hrvatskim zakonima.

- Spominjanje vrhovnog zapovjednika srbijanske vojske Aleksandra Vučića kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Hrvatsku je neprimjeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske - naglašeno je iz MVEP-a RH.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.