3.5.2018. 14:24
0
"Ukoliko miting ne bude odobren, članovi SRS-a će otići u Hrtkovce, sjesti na livadu i klimati glavom"
Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je u četvrtak kako će bez obzira i na drugu zabranu za održavanje skupa te stranke u Hrtkovcima, radikali otići u to mjesto.

"Kakav god da bude pravni ishod, mi u Hrtkovce idemo. Na režimu je da radi svoje, a na nama kao građanima da radimo svoje", kazao je Šešelj.

Dodao je kako su radikali ispunili dodatne zahtjeve te ponovno podnijeli žalbu na koju čekaju rješenje.

''Ako sve ostane na formalnoj zabrani, mi idemo tamo. Nećemo se organizirati ni praviti kolone, već će ići ljudi iz naše stranke koji to žele, a ja naravno idem'', poručio je Šešelj, prenosi Tanjug.  

Naveo je kako će, ukoliko miting ne bude odobren, članovi SRS otići u Hrtkovce te sjesti na livadu, a pošto neće moći da se obrate jer neće biti razglasa, klimat će glavom građanima koji će, uvjeren je Šešelj, "razumjeti što hoće da im poruče".

Podsjećamo, srbijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovno je zabranilo skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, nakon odluke Upravnog suda da se poništi prvostupanjsko rješenje policije o zabrani skupa i nakon što je organizator dopunio prvobitnu prijavu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.